Vakdidactisch Netwerk Nederlands Utrecht van start!

Op 11 november wordt de eerste online bijeenkomst van het Vakdidactisch Netwerk Nederlands Utrecht georganiseerd. Dit netwerk streeft naar samenwerking tussen wetenschappelijk onderwijs (UU), het hbo (HU) vo-scholen in de regio Utrecht. 

De jaarlijkse vakdidactische bijeenkomst heeft als doel ontmoeting en kennisuitwisseling te faciliteren tussen alumni van de lerarenopleiding, stagebegeleiders, vakdidactici, hogeschooldocenten aan de lerarenopleiding en huidige studenten. Tijdens deze bijeenkomst worden vragen uit de praktijk verbonden met actuele kennis uit de wetenschap. Ook worden concrete lesmaterialen en voorbeelden gedeeld door en met docenten Nederlands.

De gehele bijeenkomst vindt online plaats. Het programma als volgt:
15.15 – Inloop
15.30 – Plenaire inleiding verzorgd door vakdidactici en docenten van de UU
16.00 – Studentencarrousel: ga in gesprek met (oud-)studenten over de uitkomsten van hun ontwerponderzoek Vakdidactiek 2 (onderzoek en lesmateriaal)
16.45 – Pauze
17.00 – Goedepraktijkenmarkt: delen van lesmaterialen door docenten (alumni en stagebegeleiders). De opbouw van dit programmaonderdeel is als volgt:
– Presentatie van de praktijk in max. 10 minuten;
– Interactief onderdeel waarbij aanwezigen een stukje van de les ervaren;
– Samen in gesprek over de praktijk.
Wilt u ook een goede praktijk delen? Stuur dan uiterlijk 9 oktober a.s. een mail naar vakdidactiekNE@uu.nl met daarin toelichting op bovenstaande punten en voorbeelden van het materiaal dat u met de aanwezigen kunt delen.
17.30 – Plenaire afsluiting

U bent van harte welkom om samen met ons in gesprek te gaan over vakdidactiek Nederlands. De bijeenkomst vindt plaats op 11 november van 15.30 tot 17.45 uur. U kunt zich hieronder opgeven (tot 23 oktober).
Wij kijken uit naar uw idee├źn en een inspirerende ontmoeting!

Aanmelding Bijeenkomst Vakdidactisch Netwerk Nederlands Utrecht
Wat is uw achtergrond?

Bent u al lid van onze LinkedIn-groep?