VONK inspiratiemiddag 2023

De VONK inspiratiemiddag: een cadeautje voor secties Nederlands

Op dinsdag 3 oktober 2023 vindt de gratis digitale VONK inspiratiemiddag voor docenten Nederlands plaats. VONK staat voor Vakdidactisch Onderzoek Nederlands in de Klas. De initiatiefnemers zijn zowel docent Nederlands als onderzoeker. Zij willen hun onderzochte lesmateriaal graag op een toegankelijke en inspirerende manier beschikbaar stellen voor collega-docenten om zo een brug te slaan tussen onderzoek en lespraktijk.

De VONK inspiratiemiddag is een cadeautje van docent-onderzoekers aan jou en je sectiegenoten Nederlands. Jullie nemen om 14:00 gezamenlijk plaats in een ruimte met digibord of ander groot scherm. Na de centrale opening volgen twee workshoprondes. De workshopbegeleiders presenteren hun onderzochte materiaal en laten concreet zien hoe hun lesideeën in de praktijk kunnen worden toegepast. De tweede ronde eindigt om 16:45, waarna er natuurlijk nog volop gelegenheid is om samen na te praten.

Je schrijft je namens je sectie in als contactpersoon en geeft daarbij aan met hoeveel personen jullie willen deelnemen. Hierbij maken jullie een keuze voor twee workshops uit het ruime aanbod voor zowel onder- als bovenbouw. Wil je als sectie liever meer dan twee workshops volgen? Verdeel dan je sectie over twee of meerdere contactpersonen en schrijf je apart in, zodat jullie nog meer inspiratie kunnen opdoen en later kunnen uitwisselen 


Enthousiast geworden?  Meer informatie over het programma en de sprekers vind je hier en op deze pagina kun je je met je sectie inschrijven. De VONK inspiratiemiddag wordt georganiseerd door docent-onderzoekers met een Dudoc-Alfa-beurs in samenwerking met het Meesterschapsteam Nederlands en Levende Talen Nederlands. Vragen? Je kunt ons bereiken via vonkinspiratiemiddag@gmail.com.

Namens het VONK-team: Lieke Holdinga, Gepco de Jong, Renate van Keulen, Gijs Leenders, Moniek
Vis en Astrid van Winden