Geen categorie

Save the date Conferentie ‘Grote inzichten voor het schoolvak Nederlands’

(Meesterschapsteam Nederlands, Ravenstein, 9 en 10 januari 2020)

Na het Manifest Nederlands op School (2016) en de Visie op het schoolvak Nederlands (2018) zet het Meesterschapsteam Nederlands een volgende stap met de presentatie van Grote inzichten als basis voor kerndoelen en eindtermen Nederlands. Deze verdere uitwerking van onze denkbeelden over de inhoud van het schoolvak zal begin december verschijnen. Tijdens de conferentie in Ravenstein zullen we onze voorzet voor nieuwe eindtermen en kerndoelen voorleggen aan een gezelschap van vakwetenschappers, vakdidactici, docenten en andere betrokkenen bij het schoolvak. Met de publicatie en de conferentie wil het Meesterschapsteam vanuit de wetenschap voeding blijven geven aan de lopende ontwikkeling van een nieuw curriculum voor het schoolvak Nederlands.

De gedachtewisseling verdelen we over twee dagen. Op donderdag (van 14-20 uur, inclusief maaltijd) zullen we het stuk bespreken met vakwetenschappers uit de neerlandistiek en met vakdidactici verbonden aan lerarenopleidingen. Vrijdag (van 10-15 uur, inclusief lunch) gaan we in gesprek met docenten Nederlands en andere belanghebbenden bij het schoolvak.

De conferentie vindt plaats in Vergader- en Conferentiecentrum Soeterbeeck, dat goed met het openbaar vervoer is te bereiken. We zullen binnenkort uitnodigingen versturen naar diegenen die eerder belangstelling hebben getoond, maar ook nieuwe belangstellenden zijn welkom. Inschrijving is mogelijk vanaf begin december.

Namens het Meesterschapsteam Nederlands, Erwin Mantingh (e.mantingh@uu.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.