Nederlands

Bijeenkomst Leesvaardigheid geslaagd!

Op woensdag 3 maart jl. organiseerde het Vakdidactisch Netwerk Nederlands Utrecht een online bijeenkomst met als thema Leesvaardigheid. Het was een gezellig weerzien van oude bekenden en een insprirende ontmoeting met vakgenoten. Patrick Rooijackers leidde de avond in met een presentatie over lopend onderzoek naar de toetsing van leesvaardigheid. Na een korte pauze gingen de deelnemers uiteen in twee parallelle sessies. Adrienne Westermann besprak concrete voorbeelden van didactiek voor (begrijpend) lezen. Gijs Leenders bracht de deelnemers inzichten over de integratie van lees- en schrijfvaardigheidsonderwijs.

Al met al een geslaagde avond, met overwegend positieve reacties van de deelnemers:

“Inhoudelijk waren de sprekers zeer sterk en hun enthousiasme werkte aanstekelijk. De voorbeelden vond ik heel inspirerend en ik kan niet wachten om met een aantal werkvormen aan de slag te gaan.”

De volgende bijeenkomst heeft als thema ‘Literatuuronderwijs’ en vindt plaats op woensdag 12 mei. Meer informatie vindt u hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.