Algemeen

Neerlandistiekdagen 6-7 maart

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart vinden de Neerlandistiekdagen plaats. Op deze dagen zullen academici, docenten, studenten en geïnteresseerden samenkomen in Leiden om de status en het belang van de hedendaagse neerlandistiek te demonstreren en te bespreken. Tijdens deze dagen staan inspirerende workshops, onderzoekspitches, lezingen en debatten op het programma, waar ook leden van het meesterschapsteam Nederlands aan zullen bijdragen.

Vrijdag staat in het teken van onderwijs en onderzoek. Op deze dag zal met elkaar in gesprek worden gegaan over de urgente vragen binnen het onderwijs en de academische neerlandistiek: over de neerlandistiek en diversiteit, over haar politieke positie en imago, over neerlandistiek in de klas, en nog veel meer. Jacqueline Evers-Vermeul zal namens het meesterschapsteam een presentatie houden over ‘Perspectieven op taal, taalgebruik en literatuur en de concretisering daarvan in twee lopende docentontwikkelteams. Het volledige programma van de vrijdag is hier te vinden.

Zaterdag betreft een publieksdag waarop de veelzijdigheid van het vakgebied getoond wordt aan een breeder publiek. Het radioprogramma ‘De Taalstaat’ zal hier de hele ochtend bij aanwezig zijn. Het volledige programma van de zaterdag is hier te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.