Geen categorie

Nieuwsbrief Neerlandistiek voor de klas

Op 1 maart is  Neerlandistiek voor de klas gelanceerd. De digitale nieuwsbrief is bestemd ‘voor leraren die van het Nederlands houden’ en zal  tienmaal per jaar verschijnen. De redactie belooft ‘interessante inhoudelijke links voor leraren, nieuwtjes uit het onderzoek, aandacht voor interessant lesmateriaal, interviews met docenten, leerlingen of studenten, voor het onderwijs relevante artikelen uit verschillende taalkundige tijdschriften en een gedicht van de maand.’  Neerlandistiek in de klas zal ook verschijnen als een apart tabblad van het digitale tijdschrift Neerlandistiek, met ‘vrijwel dagelijks nieuwtjes voor docenten’. De nieuwsbrief is een initiatief van de Radboud Universiteit Nijmegen, de ‘meesterschapsteams Nederlands’ en het  Neerlandistiek. 

In de eerste aflevering staan onder meer een reactie van de Meesterschapsteams Nederlands op Iedereen Taalcompetent!,  de recente visietekst van de Taalunie, en een vooraankondiging van zes docentontwikkelteams (DOT’s) Nederlands die samen inspirerend onderwijs zullen gaan ontwerpen.

Aan de Neerlandistiek voor de klas dragen docenten bij uit het middelbaar onderwijs en medewerkers van alle afdelingen Neerlandistiek aan Nederlandse universiteiten. De hoofdredactie bestaat uit Peter-Arno Coppen, Marc van Oostendorp en Nicoline van der Sijs. U kunt zich hier abonneren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.